Hoe werkt het Smallbite ® afvalprogramma

Smallbite®
Hoe werkt het
programma?

Heb jij ervaring met het onderstaande?

Dan past een Smallbite® goed bij jou

Het Smallbite® programma helpt je met afvallen!
 • Ontelbare diëten geprobeerd

 • Heb je het jo-jo effect ondervonden?

 • Lukt het gewoon niet om af te vallen?

 • Is een maagoperatie geen optie?

 • Overgewichts fobie en gefrustreerd?

 • Heb je een eet ontsporing?

 • Ontelbare diëten geprobeerd

 • Heb je een eet ontsporing?

 • Heb je het jo-jo effect ondervonden?

 • Lukt het gewoon niet om af te vallen?

 • Is een maagoperatie geen optie?

 • Overgewichts fobie en gefrustreerd?

Zo lost het Smallbite ® programma je gewichtsprobleem op
label afspraak 1 werkdag

Een vrijblijvend gesprek aanvragen

De 5 belangrijke pijlers

Het Smallbite® programma is je oplossing tegen overgewicht

Je weet dat het bijzonder moeilijk is, na het afvallen, je gewicht te handhaven, zonder jojo-effect. Met de multi disciplinaire opzet van de Smallbite® methode sta je er niet alleen voor. Je hebt geplande afspraken met je afvalcoach.

Samen met je coach zul je successen vieren, problemen en algemene gezondheid bespreken, nieuwe leef- en eetpatronen ontwikkelen, valkuilen leren omzeilen en je voortgang meten. De afvalcoach zal je aan de hand van de volgende 5 pijlers begeleiden tijdens het gepatenteerde Smallbite® programma.

Kwantiteit

Eerste pijler

De Smallbite® beugel zorgt voor een sterk verminderde inname van voeding en calorieën. Dit is de eerste pijler waar we mee aan de slag gaan nadat je door de intake bent gekomen. Het kost ongeveer 20 minuten om de Smallbite® pijnloos te installeren.

Kwaliteit

Tweede pijler

Hier zal de afvalcoach kijken naar de kwaliteit van je voeding. De coach geeft je tips en advies met betrekking tot kwalitatief goede voeding, hierdoor krijg je inzichten en leer je het goed te doen zoals het onderscheiden van goede en slechte voeding.

Uur en tijd

Derde pijler

Om blijvend een gezond gewicht te behouden, is een regelmatig leven van groot belang. De coach leert je je dag indeling (inkopen, koken, eten, slapen en momenten van ontspanning) goed en op praktische wijze in te richten. Op een gegeven moment gaat het vanzelf!

Activiteit

Vierde pijler

Bewegen is gezond! Tips en advies van de afvalcoach zullen helpen om via de Smallbite® methode een gezond gewicht te krijgen. Bij ons hoef je geen overdreven fitness programma te volgen. Onze oplossingen zijn makkelijk toe te passen in je dagelijkse leefpatroon; zoals de hond uitlaten, de trap nemen in plaats van de lift en op de fiets naar uw werk.

Mentaliteit

Vijfde pijler

Mentaliteit is een belangrijke pijler. De coach stuurt je ten aanzien van je emoties en gedrag. Hierdoor word jij sterk en mentaal weerbaar en krijg je goed inzicht in je eigen gedragingen. Door dit inzicht, ga je je eigen emoties en reacties hierop meer beheersen, met als doel positief in dit proces te staan.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ga met ons in gesprek!

Vraag een gesprek aan
Pijl naar beneden
Hoe werkt de Smallbite beugel

Tijdens de periode dat je de beugel in je mond hebt, heb je ongeveer 11-12 afspraken met je afvalcoach. Dat is meestal in de kliniek, maar kan ook via Skype, whatsapp, mail of telefoon.

Groepssessies

Naast de reguliere afvalcoach biedt Smallbite® jou de mogelijkheid om deel te nemen aan Groepssessies. Smallbite® deelnemers blijken enorm veel van elkaar te kunnen leren en het heel nuttig te vinden onderling ervaringen uit te wisselen. Daarom is het mogelijk om tijdens de behandeling met een aantal deelnemers bij elkaar te komen. Tijdens sommige van deze bijeenkomsten behandelt een Smallbite® coach onderwerpen die met gewichtsverlies te maken hebben, over gezonde voeding, eet- en leefpatronen en beweging.

Baten van het Smallbite® programma

Voordeel van duurzaam afvallen en een gezond gewicht voor je hele toekomst.

Betere gezondheid

Je leert goede en slechte voeding te onderscheiden. Je leert hoe je de juiste keuzes kunt maken.

Goede conditie

Met simpele aanpassingen in het dagelijks leven een betere conditie opbouwen.

Psychisch sterk

Dat heeft weer als voordeel dat je je emotioneel stabiel voelt en vrolijker door het leven gaat.

Beter presteren op werk en privé

Omdat je je zo goed gaat voelen door de Smallbite® en de coaching, ga je automatisch een stuk beter presteren.

Het verkleinen op de kans van ziektes

Zoals diabetes, hart- en vaatziekten, problemen met bewegingsgestel, gewrichten, onvruchtbaarheid etc.

Goed voor je algehele omgeving

Alle voorgaande baten zijn niet alleen voor jou, ook voor je omgeving. Zij zien de beste versie van jezelf!

Plan snel een vrijblijvend gesprek in!

Kosten en terugverdieneffecten

De Smallbite® verdient zichzelf terug!

Kosten

De kosten van het Smallbite® programma zijn afhankelijk van onderstaande factoren. Een standaard behandeling duurt circa. 10 maanden. Meer informatie of een passende offerte? Neem contact met ons op.

 • Duur van de behandeling.
 • De mate van het (structurele) overgewicht.
 • Mentale gesteldheid.
 • Aanwezige elementen om de beugel te plaatsen.

 • Conditie van het gebit.

Terugverdieneffecten

De kosten van wat er per dag buiten de normale “gezonde portie voeding” nog extra wordt genuttigd kunnen behoorlijk oplopen. Denk maar eens aan de exorbitante kosten van snoepgoed of snack onderweg, fast food, ijs, friet, hamburger, pizza bezorger of afhaal chinees en andere soorten van gemaks eten. Er zijn gevallen bekend van wel €20,00 per dag besteed aan dwangmatige tussendoortjes en dat loopt dan in de duizenden euro’s per jaar. Wij leggen je graag uit wat dat voor jou in 10 jaar gaat besparen.

Wat te denken van de pijnlijk hoge kosten aan shakes, medicijnen/afslank pillen, poeders, afslank literatuur, crémes, diëtisten, afslank apparatuur, cosmetische ingrepen, fitness abonnementen etc.

Plan snel een vrijblijvend gesprek in!

Het Smallbite® afvalprogramma

3 filmpjes die laten zien hoe het afvalprogramma van Smallbite® werkt

De intake

Plaatsing

Coaching

De Smallbite® beugel

Meer informatie over de beugel zelf

Werking van de afslankbeugel

De Smallbite® afslank beugel is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je je mond niet veel verder dan de dikte van een sneetje brood kan openen (ca. 12 mm).  Je kunt gewoon praten, lachen en geeuwen, maar grote happen nemen kan niet meer.

Deze beugel werkt specifiek op reflex. Als je je mond voorbij een ingesteld punt opent, geeft een stalen stripje onder je bovenlip een prikkel op het tandvlees. De hersenen “leren” als het ware deze prikkel te vermijden, zodat je veel rustiger gaat eten. Toch heb je net zoveel plezier van je (gezonde) eten, juist omdat je met deze kleine hapjes eet.

Je hersenen hebben gemiddeld 20 minuten nodig om een gevoel van verzadiging te krijgen. Je hebt in die 20 minuten echter veel minder dan zonder de beugel gegeten. Je bent nu zeker zo voldaan als zonder beugel.  Dus eenvoudigweg zonder hongergevoel en met een veel lagere calorie-inname.

Ongeveer 3 weken nadat je een afdruk hebt laten maken van je gebit is de voor jou op maat gemaakte Smallbite® afslank beugel ®. Net als bij een reguliere beugel is plaatsing pijnloos en de Smallbite® wordt in ongeveer 45 minuten aan de kiezen “geplakt”. Er hoeft dus niet geboord te worden. Onze orthodontist zal je instructies geven met betrekking tot het gebruik van de beugel, hoe je moet poetsen en spoelen en hoe je in geval van nood de Smallbite® kunt verwijderen. Ook zal de orthodontist vertellen welke voeding minder geschikt is om met de Smallbite® te eten.

De eerste 2-3 weken zal je aan de beugel gaan wennen en er kan mogelijk lichte irritatie optreden aan de binnenkant van je wang of aan je tandvlees. Dit verdwijnt normaal gesproken snel. Na ongeveer 10 maanden wordt de beugel weer uit de mond gehaald.

Controles

Na plaatsing van je Smallbite® beugel wordt je gemiddeld 10 maal gezien door onze orthodontist ter controle. Deze bezoeken vallen zoveel mogelijk samen met een bezoek aan de Smallbite® afvalcoach, zodat je zo min mogelijk naar de kliniek hoeft te komen.De Smallbite® orthodontist richt zich exclusief op de beugel. Voor je reguliere mondzorg blijf je gewoon bij de eigen tandarts onder behandeling.

Plan snel een vrijblijvend gesprek in!

GEZIEN BIJ

GEZIEN BIJ