Beugel

Werking van de afslank beugel:

De Smallbite afslank beugel is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je je mond niet veel verder dan de dikte van een sneetje brood kan openen (ca. 12 mm).  Je kunt gewoon praten, lachen en geeuwen, maar grote happen nemen kan niet meer.

Deze beugel werkt specifiek op reflex. Als je je mond voorbij een ingesteld punt opent, geeft een stalen stripje onder je bovenlip een prikkel op het tandvlees. De hersenen “leren” als het ware deze prikkel te vermijden, zodat je veel rustiger gaat eten. Toch heb je net zoveel plezier van je (gezonde) eten, juist omdat je met deze kleine hapjes eet.

Je hersenen hebben gemiddeld 20 minuten nodig om een gevoel van verzadiging te krijgen. Je hebt in die 20 minuten echter veel minder dan zonder de beugel gegeten. Je bent nu zeker zo voldaan als zonder beugel.  Dus eenvoudigweg zonder hongergevoel en met een veel lagere calorie-inname.

Plaatsing:

Ongeveer 3 weken nadat je een afdruk hebt laten maken van je gebit is de voor jou op maat gemaakte Smallbite afslank beugel ®. Net als bij een reguliere beugel is plaatsing pijnloos en de Smallbite wordt in ongeveer 45 minuten aan de kiezen “geplakt”. Er hoeft dus niet geboord te worden. Onze orthodontist zal je instructies geven met betrekking tot het gebruik van de beugel, hoe je moet poetsen en spoelen en hoe je in geval van nood de Smallbite kunt verwijderen. Ook zal de orthodontist vertellen welke voeding minder geschikt is om met de Smallbite te eten.

De eerste 2-3 weken zal je aan de beugel gaan wennen en er kan mogelijk lichte irritatie optreden aan de binnenkant van je wang of aan je tandvlees. Dit verdwijnt normaal gesproken snel.
Na ongeveer 10 maanden wordt de beugel weer uit de mond gehaald.

Controles:

Na plaatsing van je Smallbite beugel wordt je gemiddeld 10 maal gezien door onze orthodontist ter controle. Deze bezoeken vallen zoveel mogelijk samen met een bezoek aan de Smallbite afvalcoach, zodat je zo min mogelijk naar de kliniek hoeft te komen.

De Smallbite orthodontist richt zich exclusief op de beugel. Voor je reguliere mondzorg blijf je gewoon bij de eigen tandarts onder behandeling.