Afvalcoach

Je weet dat het bijzonder moeilijk is, na het afvallen, je gewicht te handhaven, zonder jojo-effect. Met de multi disciplinaire opzet van de Smallbite methode sta je er niet alleen voor. Je hebt geplande afspraken met je afvalcoach.
Samen met je coach zul je successen vieren, problemen en algemene gezondheid bespreken, nieuwe leef- en eetpatronen ontwikkelen, valkuilen leren omzeilen en je voortgang meten.
De afvalcoach zal je aan de hand van de volgende 5 pijlers begeleiden tijdens het gepatenteerde Smallbite programma. 

1. Kwantiteit
De Smallbite beugel zorgt voor een sterk verminderde inname van voeding en calorieën.

2. Kwaliteit
Hier zal de afvalcoach kijken naar de kwaliteit van je voeding. De coach geeft je tips en advies met betrekking tot kwalitatief goede voeding, hierdoor krijg je inzichten en leer je het goed te doen.

3. Uur en tijd
Om blijvend een gezond gewicht te behouden, is een regelmatig leven van groot belang. De coach leert je je dag indeling (inkopen, koken, eten, slapen en momenten van ontspanning) goed en op praktische wijze in te richten.

4. Activiteit
Bewegen is gezond! Tips en advies van de afvalcoach zullen helpen om via de Smallbite methode een gezond gewicht te krijgen. Bij ons hoef je geen overdreven fitness programma te volgen. Onze oplossingen zijn makkelijk toe te passen in je dagelijkse leefpatroon; zoals de hond uitlaten, de trap nemen in plaats van de lift en op de fiets naar uw werk.

5. Mentaliteit
Mentaliteit is een belangrijke pijler. De coach stuurt je ten aanzien van je emoties en gedrag. Hierdoor word jij sterk en mentaal weerbaar en krijg je goed inzicht in je eigen gedragingen. Door dit inzicht, ga je je eigen emoties en reacties hierop meer beheersen, met als doel positief in dit proces te staan.

Tijdens de periode dat je de beugel in je mond hebt, heb je ongeveer 11-12 afspraken met je afvalcoach. Dat is meestal in de kliniek, maar kan ook via Skype, whatsapp, mail of telefoon.

Groepssessies
Naast de reguliere afvalcoach biedt Smallbite jou de mogelijkheid om deel te nemen aanGroepssessies. Smallbite deelnemers blijken enorm veel van elkaar te kunnen leren en het heel nuttig te vinden onderling ervaringen uit te wisselen. Daarom is het mogelijk om tijdens de behandeling met een aantal deelnemers bij elkaar te komen. Tijdens sommige van deze bijeenkomsten behandelt een Smallbite coach onderwerpen die met gewichtsverlies te maken hebben, over gezonde voeding, eet- en leefpatronen en beweging.