SOSB (stichting observatie Smallbite)

De Stichting Obervatie Smallbite (SOSb) is opgericht om onafhankelijk te observeren wat het effect is van de Smallbite behandeling. De voorzitter van de stichting is Dr. John Dawson, hoofd Gynaecologie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.
SOSb is ontstaan toen Dr. Dawson constateerde dat hij voor patiënten met een kinderwens die door hun overgewicht moeite hebben zwanger te raken, geen goede oplossing heeft. Overgewicht kan namelijk op het hormoonhuishouden van de eierstokken een negatief effect hebben, met als gevolg een (sterk) verlaagde vruchtbaarheid.
Dr. Dawson heeft maar weinig mogelijkheden om deze patiënten echt te helpen: diëten hebben beperkt of zelfs negatief effect en bariatrische chirurgie (maagoperatie) is niet-omkeerbaar en heeft fatale risico’s.
Op zoek naar een alternatieve manier van afvallen, kwam Dr. Dawson bij Smallbite terecht. Enthousiast over de mogelijkheden om zonder risico’s voor langere termijn af te vallen, heeft hij in samenwerking met Smallbite een project opgezet met als doel te observeren wat de effecten van deze afval-methode zijn. Dit project is ondergebracht in de onafhankelijke Stichting Observatie Smallbite. Zo’n dertigtal patiënten volgen de Smallbite behandeling, met als doel duurzaam af te vallen en hun kans op zwangerschap te verhogen.
Het medische team van Dr. Dawson brengt in kaart wat voor effecten de behandeling heeft op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Behalve het verhogen van de kans op een gezonde zwangerschap, helpt afvallen bij het verminderen van complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling. De tussentijdse observaties worden door SOSb gepubliceerd en op deze pagina gedeeld.
Medische professionals kunnen hier contact opnemen met Dr. John Dawson. (emailto: info@smallbite.com + subject “SOSb informatieaanvraag”).